Alla inlägg den 9 mars 2010

Av Ulrica - 9 mars 2010 08:11


Varför är vi så himla elaka mot varandra - vi kvinnosläktet??


Finns avundsjuka överallt i vårt samhälle men jag av erfarenhet så tycker jag att vi kvinnor sårar och gör varandra mest illa av alla.


Talade med dottern igår - och följande händer.....


Dottern jobbade utomland och där fanns det som vanligt en blandning av både killar och tjejer, dottern är både öppen och social och favoriserade ingen speciell. Blev kompis med en kille som heter Paul och hans tjej Stina. Dottern förstod efter ett tag att Paul var en riktig strulpelle, men såg inget fel i att hålla relationen på en kompisnivå ändå. Lite senare blev Stina med barn och de beslutade för att flytta "hem". Jag fick träffa dem i somras då vi var på samma ställe och jag upplevde Paul som en riktigt "typ"  - men höll tyst för att inte påverka någon relation åt något håll. Ungdomarna måste upptäcka sådant själva.


I alla fall så har Paul fortsatt att skicka sms och mail till dottern på mobilen och på facebook, jag sa till dottern att avsluta detta då hon måste förstå Stina´s frustration över detta. Men som dottern svarade och vilket också är mycket sant - vi är bara kompisar och har varit hela tiden - även före Paul och Stina träffades. Men dottern har ändå i stort sett "avslutat" det hela.


Nu har Paul lämnat Stina och har sökt upp dottern för "hjälp" med boende till han hittar ett eget ställe, dottern har sagt nej och vill inte bli inblandad i denna soppa, men Stina har ringt och skickat sms till dottern och skällt ut henne och kallat dottern en massa otrevligheter för att Paul har lämnat henne. För i hennes ögon är det naturligtvis dotterns fel - att han har lämnat henne.


Är vi tjejer så blinda att vi inte lägger skulden på rätt person - Paul i detta fallet, varför blanda in en tredje person som inte har något med saken att göra alls.


Vi har en tends att ofta prata illa om varandra, bakom ryggen på varandra och framförallt så pratar vi ofta "om" varandra istället för "till" varandra.


Tror inte att det manliga släktet alltid är orsaken till att det finns så få kvinnliga chefer t.ex, tror snarare att det är det mycket starka avundjukan kvinnor emellen som är den största orsaken, för om en kvinna är tuff och har skinna på näsan räknas hon i 9 fall av 10 som en riktig "bitch".


Jag är inte oskyldig i denna process - har också gjort misstag - men önskar ändå att vi kunde gå samman - och ena oss - för då skulle vi faktiskt bli OSLAGBARA!!!!



Ovido - Quiz & Flashcards